Bucătăria mică nu înseamnă neapărat compromisuri majore în confort sau funcționalitate. Cu planificarea potrivită, alegerea mobilă adecvată, posibilitatea de a transforma chiar și cel mai mic spațiu într-o zonă practică și primitoare pentru pregătirea și servirea meselor.
Cheia succesului stă în maximizarea funcției centimetru disponibile și în alte soluții inteligente care să combine funcționalitatea cu estetica.
Provocări bucătăriilor mici
Bucătăriile cu dimensiuni sub 8 metri pătrați necesită o abordare creativă pentru amenajare. Principala provocare este găsirea echilibrului între spațiul de lucru, depozitare și zona de servit masa . Mulți proprietari renunță complet la masa din bucătărie, optând pentru un blat tip bar sau servind mesele în living.
Totuși, există soluții care permis amenajarea unei zone de funcționare chiar și în spațiile foarte restrânse. Secretul constă în alegerea mobilierului multifuncțional și în optimizarea layout-ului pentru a evita blocarea circulației.

